Agurkų sriuba su krapais

Ingridientai:
1 kg agurkų;
1 arb. š. šviežių rozmarinų;
500 ml daržovių sultinio;
2 arb. š. citrinos sulčių;
Druskos ir baltųjų pipirų;
150 g grietinės;
6 valg. š. smulkintų krapų.
Gaminimas
Du agurkus atidedame į šalį. Kitus agurkus nulupame, perpjauname išilgai pusiau, šaukšteliu išskobiame sėklas ir tada susmulkiname maždaug 2 cm dydžio kubeliais. Apibarstome rozmarinais, suberiame į puodą su daržovių sultiniu ir uždengus 20 min. paverdame ant nedidelės ugnies. Likusius agurkus nuplauname, nušluostome, nulupame ir stambiai sutarkuojame. Apšlakstome citrinos sultimis, pabarstome druska, pipirais ir sukrečiame į bebaigiančią virti sriubą. Sudedame grietinę ir gerai išmaišome. Sriubą išpilstome į lėkštes, apibarstome smulkintais krapais ir patiekiame.

Pasidalink su draugais!

Receptų kategorijos

Naujas komentaras

(būtinas)

Recepto komentarai

Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!