Aktinidijų džemas

Ingridientai:
1 kg uogų imama 400-500 g cukraus.
Džemas gali būti gaminamas iš nepakankamai ir iš gerai išsirpusių uogų.
Gaminimas
Nuplautas uogas, pašalinus žiedsosčius ir kotelius, užpilti cukraus sirupu ir kaitinti 10-12 min. 89° C temperatūroje. Susidariusias sultis nupilti (jas galima sunaudoti gaivinantiems gėrimams), o ant uogų supilti 400-500 g cukraus ir virti 40-45 min. Karštą džemą supilti į švarius stiklainius ir uždaryti dangteliais.
Džemas, kaip ir uogienė, gali būti skaninamas citrinų rūgštimi.

Pasidalink su draugais!

Receptų kategorijos

Naujas komentaras

(būtinas)

Recepto komentarai

Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!