Ananaso bavarijos kremas

Ingridientai:
1 su kaupu šaukštelis želatinos
0,5 stiklinės ananaso sulčių, padalinti į dvi dalis
3 kiaušiniai, atskirti trynius nuo baltymo
4 šaukštai cukraus
0,5 stiklinės plaktos grietinėlės

Gaminimas
1. Išmirkyti ir ištirpinti želatiną 1/4 stkl. ananasų sultyse. Užvirti likusias sultis. Vos, vos suplakti kiaušinio trynius su cukrumi. Sultis pamažu pilti ant kiaušinių masės ir ant mažos ugnies pastoviai maišant virti kol masę dengs šaukštelio kuprelė, o perbraukus pirštu linija laikysis nepajudėjus iš vietos. Leisti atšalti. Perkošti per koštuvėlį kiaušinių ir sulčių masę ir į ją sudėti želatinos masę. Suplakti kiaušinio baltymus iki kietų putelių. Suplakti grietinėlęę. Labai atsargiai įįmaišyti kiaušinio baltymo puteles ir grietinėlęę. Sudęę79;ti sumaiššytąąįįį masę į atššaldyąąątą ananaso ir ž&ččč#382;elatiūžžžžnos masę.
Parušošti formelesššššššššššššššššš galima įvairiais būdais, pvz .supjaustyti juostelemis ir išdelioti i formeles išiligai, o galima ir pripjaustyti daug mažiųųųųųukių juostelių ir išdelioti kaip šiėėėėėrdis geidžia; po to išpurkšti arba su teptuku ištepti ananaso sultymis. Su konditerijos maišeliu išspausti ananaso kremą. Sulyginti su mentele arba šaukštu ir dėti į šaldytuvą 2 val., o geriausia visai nakčiai. Išėmus iš formelės, sutepti paviršių su ananaso sultimis. Papuošti ant lėkštės su aviečių padažu arba aivos padažu, visokiais vaisiais, ypač tropikų vaisiai labai tinka.
(Viktor)

Pasidalink su draugais!

Receptų kategorijos

Naujas komentaras

(būtinas)

Recepto komentarai

Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!