Apelsininis keksas (Ramunės)

Ingridientai:
200 g minkšto sviesto,
200 g cukraus, 3 kiaušiniai,
4 tryniai, 150 g miltų,
1 citrinos žievelė,
2 apelsinų žievelės,
2 šaukštai apelsino sulčių,
100 g krakmolo,
100 g smulkintų migdolų,
100 g apelsinų cukatų,
2 šaukšteliai kepimo miltelių,
1 kiaušinio baltymas glajui,
150 g miltinio cukraus glajui,
2 šaukštai apelsino sulčių glajui.
Gaminimas
Sviestą išsukti su cukrumi iki baltumo. Sukant sudėti po vieną visus kiaušinius ir trynius.Miltus persijoti kartu su krakmolu ir kepimo milteliais.Į išsuktą kiaušinių masę sudėti nutarkuotas citrinos ir apelsinų žieveles, įberti truputį druskos ir supilti 2 šaukštus apelsinų sulčių. Viską gerai išmaišyti ir suberti persijotus miltus, krakmolą ir kepimo miltelius. Dar kartą išmaišyti, suberti pusę susmulkintų cukatų.Pailgą keksui skirtą formą ištepti sviestu ir iškloti sviestiniu popierium.Supilti gautą masę, kepti 180°C temperatūroje ne mažiau 1 val. 20 min.Iškeptą keksą išimti iš formos ir dar karštą aptepti glajumi.Glajui baltymą išplakti su miltiniu cukrumi, baigiant plakti supilti sultis. Keksą apibarstyti likusiomis cukatomis

Pasidalink su draugais!

Receptų kategorijos

Naujas komentaras

(būtinas)

Recepto komentarai

Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!