Apelsininis kremas

Ingridientai:
400 g grietinėlės;
3 apelsinai;
3 kiaušiniai;
4 valg. š. cukraus pudros;
15 g želatinos;
1 arb. š. vanilinio cukraus.
Gaminimas
Kiaušinių trynius atskirti nuo baltymų. Trynius ištrinti su dviem šaukštais cukraus pudros ir vaniliniu cukrumi. Užvirinti ¼ grietinėlės ir maža srovele maišant supilti į trynių masę. Plakti, kol masė pradės tirštėti. Želatiną išbrinkinti ir ištirpinti. Likusią grietinėlę išplakti ir supilti į atvėsusią želatiną. Tuomet sumaišyti su trynių mase. Apelsinus apiplikyti, išspausti sultis ir supilti į kremą. Kiaušinių baltymus su dviem šaukštais cukraus pudros išplakti iki standžių putų. Baltymus sudėti į kremą, atsargiai išmaišyti, truputį atšaldyti. Galima papuošti plonais supjaustytomis apelsinų žievelėmis ir mėtos lapeliais.

Pasidalink su draugais!

Receptų kategorijos

Naujas komentaras

(būtinas)

Įveskite žodžius patvirtinimui

Recepto komentarai

Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!