Artišokų salotos su parmezano sūriu

Ingridientai:
4 porcijoms:

4 artišokai;
2 citrinų sultys;
1 supjaustyta plonais pagalėliais didelė morka;
1 supjaustytas plonomis riekelėmis nedidelis salieras;
60 ml aukščiausios rūšies alyvuogių aliejaus;
Druska ir ką tik sumalti juodieji pipirai;
125 g supjaustyto gabalėliais parmezano (Parmigiano Reggiano) sūrio.
Gaminimas
Kietus išorinius artišoko lapus nuskabykite, nupjaukite viršutinį pumpuro trečdalį ir nuvalykite kotą. Tuomet perpjaukite artišokus išilgai ir išvalykite vidų. Šitaip sutvarkytus artišokus sudėkite į dubenį, apšlakstykite trimis ketvirtadaliais citrinos sulčių, užpilkite šaltu vandeniu ir šitaip pamirkykite 15 min.

Artišokus nusausinkite ir plonai supjaustykite, suberkite į salotinę. Įdėkite morkas, salierus, apšlakstykite likusiomis citrinos sultimis ir lengvai išmaišykite. Apšlakstykite aliejumi, pagardinkite druska bei pipirais. Tuomet apibarstykite parmezano sūriu, lengvai išmaišykite ir patiekite.

Pasidalink su draugais!

Receptų kategorijos

Naujas komentaras

(būtinas)

Recepto komentarai

Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!