Aštrios meliono salotos

Ingridientai:
6 porcijos:

1 didelis oranžinis
arba geltonas melionas (apie 1,4 kg),
2 nedideli žali melionai (apie 1,4 kg),
1/2 raudonojo svogūno,
1 apelsinas,
250 ml jogurto be priedų,
15 ml (1 šaukštas) medaus.

Gaminimas
Didįjį melioną perpjaukite išilgai pusiau. Išskobkite sėklas ir išmeskite. Kiekvieną puselę supjaustykite į tris pailgas skiltis. Nupjaukite minkštimą nuo žievės ir supjaustykite 2,5 cm gabalėliais, nesuardydami skilties formos. Gabalėlius pastūmėkite į šalis, kad atrodytų įdomiau.

Žaliuosius melionus perpjaukite pusiau ir išimkite sėklas. Vieną puselę išgremžkite ir padarykite iš jos dekoratyvų indą padažui, iš likusių išskobkite minkštimo rutuliukus. Palaikykite šaldytuve. Pusę raudonojo svogūno supjaustykite smulkiais kubeliais. Nupjaukite apelsino žievę kartu su požieviu. Laikydami apelsiną virš dubens sultims nuvarvėti, atskirkite skilteles.

Iš jogurto, medaus ir apelsino sulčių suplakite padažą. Supilkite į meliono indą. Papuoškite petražolėmis. Viską išdėliokite negilioje didelėje lėkštėje aplink indelį su padažu.

Pasidalink su draugais!

Receptų kategorijos

Naujas komentaras

(būtinas)

Recepto komentarai

Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!