Aukštaitiška virta įdaryta višta

Ingridientai:
1 kg vištienos,
prieskonių,
prieskoninių daržovių,
druskos,
1 stiklinė riešutų arba baltojo padažo (žiūrėti "Padažai").

Įdarui:
vištos kepenėlės,
skilvis,
širdis,
sparneliai ir truputis išimtos iš vidaus mėsos,
1 kiaušinis,
1—2 riekutės pyrago,
20 g sviesto,
truputis grietinėlės,
prieskonių (muskato riešuto, maltų pipirų, cinamono),
svogūnų,
džiūvėsėlių.
Gaminimas
Išdarinėtai ir išplautai vištai pro pjūvį nugaroje išimami kaulai (kojų ir sparnelių kaulai paliekami). Į vidų prikemšama paruošto įdaro, užsiuvama, dedama, į puodą, užpilama karštu vandeniu, kad pusiau apsemtų, ir verdama su prieskoninėmis daržovėmis ir prieskoniais. Baigiant virti, pasūdoma.
Vištos liekanos ir įdarui skirta mėsa ištroškinama mažame vandens kiekyje su prieskoninėmis daržovėmis (morkomis, salierais, petražolėmis, svogūnu), kartu su jomis sumalama, sudedamas išmirkytas ir nuspaustas pyragas, malti prieskoniai, kiaušinis, supjaustytas ir svieste pakepintas svogūnas, pasūdoma ir viskas gerai išsukama, kad masė būtų puri. Jei įdaras tirštokas, atskiedžiama grietinėle ar sultiniu. Išvirusi višta patiekiama supjaustyta, sudėta į pašildytą pusdubenį, pašlakstyta sviestu ir pabarstyta džiūvėsėliais ar susmulkintais petražolių lapeliais. Atskirai duodamos troškintos morkos ar karšta moliūgų košė ir riešutų arba baltasis padažas.

Pasidalink su draugais!

Receptų kategorijos

Naujas komentaras

(būtinas)

Įveskite žodžius patvirtinimui

Recepto komentarai

Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!