Aukštaitiškas žirninis blynas

Ingridientai:
2—3 stiklinės žirninių miltų,
vandens,
druskos.
Gaminimas
Iš miltų ir pasūdyto vandens išmaišoma tirštoka tešla ir mediniu šaukštu labai gerai išplakama. Kuo daugiau į tešlą patenka oro, kuo ji puresnė, tuo geresnis, puresnis ir skanesnis kepinys (tešlą dažniausiai plaka vyrai). Išplakta tešla sukrečiama į riebalais išteptą ir miltais pabarstytą skardą ir 40—50 min kepama krosnyje.

Iškepęs blynas tuojau valgomas su varške, užpilta karštais taukais. Valgoma pusryčiams. Atšalęs jis sukietėja ir esti neskanus.

Pasidalink su draugais!

Receptų kategorijos

Naujas komentaras

(būtinas)

Įveskite žodžius patvirtinimui

Recepto komentarai

Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!