Berlynietiškas varškės keksas

Ingridientai:
100 g įvairių vaisių cukrinukų (cukatų);
100 g maltų migdolų;
200 g razinų;
50 ml romo;
250 g liesos varškės;
200 g cukraus;
320 g sviesto;
2 kiaušiniai;
500 g miltų;
Tarkuota citrinos žievelė;
1 arb. š. kepimo miltelių;
1 arb. š malto kardamono;
Cukraus pudros pabarstymui.
Gaminimas
Vaisių cukrinukus (cukatas) sumaišyti su migdolais, razinomis ir romu, palikti 30 min. pastovėti. Varškę ištrinti su cukrumi, 170 g sviesto ir kiaušiniais. Po to sudėti migdolų ir razinų mišinį, tarkuotą citrinos žievelę, miltus, kepimo miltelius bei kardamoną ir viską gerai išminkyti.

Suformuoti norimą kepinio formą ir dėti ant skardos išklotos kepimo popieriumi. Kepti iš anksto iki 180°C temperatūros įkaitintoje orkaitėje apie 1 val. Praėjus 20 min. nuo kepimo pradžios, kepinio vidurį išilgai įpjauti, apipilti trupučiu tirpinto sviesto ir kepti toliau. Keksui iškepus aptepti jį likusiu tirpintu sviestu ir apibarstyti cukraus pudrą. Palaukti, kol keksas visiškai atauš ir patiekti.

Pasidalink su draugais!

Receptų kategorijos

Naujas komentaras

(būtinas)

Recepto komentarai

Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!