Biskvitiniai lietiniai

Ingridientai:
0,5 stiklinės miltų,
stiklinė pieno,
3 kiaušiniai,
1,5 šaukšto medaus,
5 šaukštai sviesto,
50 g šviežių abrikosų,
2 šaukštai smulkintų lazdynų riešutų,
2 šaukštai romo,
0,5 šaukštelio kepimo miltelių,
druskos.

Papuošimui:
200 g varškės,
2 šaukštai tarkuoto šokolado.
Gaminimas
Abrikosus nuplaukite, perpjaukite pusiau, išimkite kauliukus ir supjaustykite griežinėliais. Užpylusi romu, pusvalandį palaikykite.

Trynius plakite su medumi ir žiupsneliu druskos, kol masė sutirštės. Suberkite persijotus miltus, supilkite pieną ir gerai išmaišykite. Suberkite kepimo miltelius, sudėkite abrikosus, riešutus ir dar sykį gerai išmaišykite. Atsargiai sukdama sukrėskite standžiai išplaktus baltymus. Masę padalykite į dvi dalis.

Keptuvėje išlydykite šaukštą sviesto, supilkite pusę tešlos ir 4 minutes kepkite ant silpnos ugnies. Kai tešla pakils ir iš apačios gražiai pagels, medine mentele perstumkite ją į lėkštę. Keptuvėje išlydykite dar šaukštą sviesto ir lygiai taip pat apkepkite lietinį iš kitos pusės. Iškepkite ir antrąjį lietinį.

Tiekdama uždėkite permaltos varškės ir užberkite šokolado.

Pasidalink su draugais!

Receptų kategorijos

Naujas komentaras

(būtinas)

Recepto komentarai

Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!