Biskvitiniai pyragėliai su vyno kremu

Ingridientai:
3 kiaušiniai,
70 g miltų,
340 g cukraus,
750 ml sauso baltojo vyno,
30 g krakmolo,
40 g želatinos,
4 kiaušinių tryniai,
375 ml grietinėlės,
miltinio cukraus,
1 kg žaliųjų vynuogių be kauliukų.
Gaminimas
1. Kiaušinių trynius atskiriame nuo baltymų ir išsukame su 90 g cukraus. Toliau sukdami, suberiame miltus.
2. Baltymus plakame, kol susidaro standžios putos, ir pamažu įmaišome į tešlą.
3. Supilame tešlą į riebalais pateptą stačiakampę skardelę ir kepame 220° C karštumo orkaitėje 15 minučių.
4. Uogas nuplauname, nusausiname. Dalį paliekame papuošti, o kitas užpilame 250 ml vyno, užberiame 150 g cukraus ir verdame, nustatę mažą kaitrą. Išvirusias uogas išgriebiame ir nuvarviname.
5. Likusį vyną sumaišome su krakmolu, supilame į uogų nuovirą ir užverdame. Suberiame vynuoges. Ataušiname.
6. Želatiną išbrinkiname ir ištirpiname vyne, nupiltame nuo uogų.
7. Keturis kiaušinių trynius išsukame su likusiu cukrumi ir sumaišome su želė. Padedame atvėsti.
8. Išplakame grietinėlę ir supilame į pradėjusią stingti masę. Sumaišome.
9. Biskvitą perpjauname per pusę. Ant vienos pusės sudedame uogas. Ant viršaus užtepame kremą, išlyginame ir uždedame antrąjį biskvitą. Padedame pastovėti šaltai porą valandų.
10. Apibarstome miltiniu cukrumi. Supjaustome į šešiolika vienodų gabalėlių. Papuošiame vynuogėmis.

Pastabos:
Gaminimo laikas: 50 min. Papildomas laikas: 2 val. Pyragėlyje: apie 300 kcal (16 pyragėlių)

Pasidalink su draugais!

Receptų kategorijos

Naujas komentaras

(būtinas)

Recepto komentarai

Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!