Braškių desertas su vyno padažu

Ingridientai:
1 kg šviežių braškių;
1,5 stiklinės raudonojo vyno;
1 citrinos tarkuota žievelė;
½ stiklinės cukraus;
1 arb. š. cinamono;
1 valg. š. krakmolo;
200 g grietinėlės;
Smulkintų pistacijų riešutų.
Gaminimas
Braškes nuplauname ir perrenkame. Užverdame vyną su cukrumi (2 valg. š. cukraus palikti grietinėlei pasaldinti) ir jame apverdame braškes. Tuomet uogas išgriebiame, o į vyną suberiame citrinos žievelę, cinamoną ir su nedideliu vandens kiekiu sumaišytą krakmolą. Kai padažas užverda, jį nukaičiame nuo ugnies ir atšaldome. Į desertines lėkštutes įpilame vyno padažo, sudedame braškes ir papuošiame plakta pasaldinta grietinėle bei pistacijų riešutais.

Pasidalink su draugais!

Receptų kategorijos

Naujas komentaras

(būtinas)

Recepto komentarai

Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!