Braškių tortas


Sudėtingumas: 4
Ingridientai:
1.6 kiaušiniai,
2.1 stiklinė cukraus,
3.1 šaukštelis vanilės esencijos,
pusė stiklinės tirpyto sviesto arba margarino,
4.1 stiklinė persijotų miltų, pusė šaukštelio kepimo miltelių.
Pertepimui:
5.2 stiklinės grietinėlės,
6.2 šaukštai cukraus,
pusė šaukštelio vanilės,
7.2 stiklinės pjaustytų braškių.
Papuošimui:
8.Braškių, tarkuoto šokolado,
30g tirpyto šokolado.
Gaminimas:
Didesnį indą perplauti karštu vandeniu ir sausai išsluostyti. Jame išplakti kiaušinius iki putų. Po truputį dedant cukrų, plakti apie 10 min., kol masė pasidarys šviesi ir padvigubės. Baigiant plakti, supilti vanilę. Persijoti miltus su kepimo milteliais ir atsargiai įmaišyti į masę. Kepimo formą patepti sviestu, iškloti vaškiniu popieriumi ir vėl patepti sviestu. Supilti tešlą ir kepti karštoje orkaitėje apie pusvalandį, kol, lengvai paspaudus pirštu, atšoks atgal. Kepinį išversti ant grotelių ir nuimti popierių. Kai atvės, supjaustyti sluoksniais.
Grietinėlę išplakti, sudėti vanilę, cukrų ir dar plakti. Įmaišyti supjaustytas braškes. Pertepti sluoksnius, aptepti šonus ir viršų. Braškes pamirkyti tirpytame šokolade ir papuošti viršų. Apibarstyti tarkuotu šokoladu.

Pasidalink su draugais!

Receptų kategorijos

Naujas komentaras

(būtinas)

Recepto komentarai

Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!