Bulviniai vėdarai

Ingridientai:
1 kg bulvių,
200 g lašiniukų,
2 svogūnai,
1/2 šaukštelio mairūno ar maltų pipirų,
kiaulės žarnų,
druskos.
Gaminimas
Nuskustos bulvės sutarkuojamos. Lašiniukai smulkiai supjaustomi ir paspirginami kartu su kapotais svogūnais. Jais užpilamos paruoštos bulvės, suberiamas mairūnas, pasūdoma. Viskas gerai sumaišoma. Žarnos gerai išvalomos, ištrinamos druska ir kapotu česnaku, išplaunamos ir nekietai prikemšamos. Skarda ištepama riebalais,, įpilama truputis vandens ir laisvai sudedamos prikimštos žarnos. Skardos su prikimštomis žarnomis sudedamos į karštą orkaitę arba krosnį. Po 5—10 min kepimo žarnos keliose vietose subadomos adata, kad nesutrūkinėtų. Kepama vidutinio karštumo krosnyje arba orkaitėje, retkarčiais viršų palaistant riebalais. Jei reikia, apverčiama.
Valgoma su spirgučiais pietums.

Pasidalink su draugais!

Receptų kategorijos

Naujas komentaras

(būtinas)

Recepto komentarai

Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!