Bulvių maltinukai

Ingridientai:
7—8 bulvės,
2 kiaušiniai,
3 šaukštai miltų,
1 šaukštas grietinės,
riebalų kepimui,
druskos.

Padažui:
30 g džiovintų grybų,
1 šaukštas miltų,
50 g sviesto,
1 stiklinė grybų sultinio,
1 svogūnas,
druskos.
Gaminimas
Virtos bulvės sumalamos mėsmale, suberiami miltai, įmušami kiaušiniai, supilama grietinė, pasūdoma, gerai suminkoma, padaromi maltinukai, apveliami miltais ir iš abiejų pusių apkepami įkaitintuose riebaluose. Valgoma su džiovintų grybų padažu.
Padažui grybai nuplaunami ir 1-2 val. mirkomi šiltame vandenyje. Paskui tame pačiame vandenyje ir išverdami. Miltai pakepinami svieste, praskiedžiama karštu grybų sultiniu ir truputį pakaitinama, paskui sudedamas pakepintas supjaustytas svogūnas, šiaudeliais supjaustyti grybai ir viskas dar pakepinama, pašildoma.
Valgoma pietums.

Pasidalink su draugais!

Receptų kategorijos

Naujas komentaras

(būtinas)

Įveskite žodžius patvirtinimui

Recepto komentarai

Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!