Cepelinai

Ingridientai:

12 - 15 žalių bulvių,
4 - 5 virtos bulvės,
druskos

Gaminimas

Bulves nuskusti ir sutarkuoti smulkia trintuve. Bulvių tarkius išsunkti per marlę, skysčio neišpilti, bet palaukti, kol nusistovės krakmolas. Virtas bulves sutrynti į košę. Tuomet nupilti tarkių išsunktą skystį ir krakmolą sudėti į tarkius. Bulvių košė, bulvių tarkiai, krakmolas ir truputis druskos gerai išminkomi. Tada imamas gumuliukas tešlos, suplojamas ant delno ir ant vidurio uždėti įdaro. Tuomet suplotas skrituliukas sulenkiamas pusiau, kraštai suglaudžiami ir daromi pailgi kukuliai. Jie dedami į pasūdytą verdanti vandenį ir verdami apie 30 minučių.

Patiekti su spirgučių padažu arba tiesiog su grietine.

Įdarai

Jautienos

300 gramų jautienos,
100 gramų varškės,
mairūno, pipirų, druskos

Varškę ir jautieną sumalti per mėsmalę, įberti mairūno, pipirų, druskos ir viską gerai išmaišyti.

Kiaulienos

300 gramų kiaulienos,
1 šaukštas grietinėės,
2 virtos bulvės,
pipirų, druskos

Kiaulieną ir virtas bulves sumalti, įdėti grietinės, druskos, pipirų ir viską gerai išmaišyti.

Varškės

300 gramų varškės,
1 kiaušinis,
1 šaukštas minkšto sviesto,
0,5 šaukštelio mėtų arba smulkinto česnako,
druskos

Varškę ištrinti su sviestu, kiaušiniu ir česnaku. Pasūdyti.

Grybų

5 džiovinti arba 500 gramų sūdytų grybų,
2 svogūnai,
100 gramų lašinukų,
2 šaukštai džiūvėsėlių

Tiek sūdyti grybai tiek džiovinti išpradžių pamirkomi apie 1 val. šaltame vandenyje ir paskui išverdami. Išvirti ir perplauti grybai sumalami mėsmale, lašinukai smulkiai supjaustomi, svogūnai supjaustomi ir pakepinami. Viską gerai išmaišyti.

Kopūstų ir grybų

300 gramų raugintų kopūstų,
3 džiovinti grybai,
2 svogūnai,
4 šaukštai aliejaus,
2 šaukšteliai prieskonių,
1 lauro lapelis,
druskos, pipirų

Grybus nuplauti ir 2 valandom užmirkyti, paskui išvirti tame pačiame vandenyje. Raugintus kopūstus susmulkinti ir sudėti į puodelį su grybais, įdėti lauro lapelį. Troškinti ant silpnos ugnies, kol suminkštės kopūstai. Susmulkintą svogūną pakepinti ir sudėti kopūstus į keptuvę (grybus išgriebti), įdėti prieskonių, pipirų, druskos. Grybus smulkiai supjaustyti ir vėl sudėti į kopūstus. Keptuvėje troškinti, kol išgaruos visas vanduo. Įdara atvėsinti.

Daugiau apie cepelinus

» Cepelinai, didžkukuliai.

Pasidalink su draugais!

Receptų kategorijos

Naujas komentaras

(būtinas)

Įveskite žodžius patvirtinimui

Recepto komentarai

Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!