Citrininis kremas

Ingridientai:
4 kiaušiniai,
5 šaukštai cukraus,
tarkuota citrinos žievelė,
2 citrinų sultys,
pakelis želatinos,
125 ml grietinėlės,
4 šaukštai šokolado džožlių.
Gaminimas
1. Kiaušinių trynius atskiriame nuo baltymų, sumaišome su cukrumi, tarkuota citrinnos žievele ir sukame, kol masė tampa balta ir vienalytė.
2. Želatiną užpilame trupučiu šalto vandens ir išbrinkiname.
3. Citrinų sultis supilame į nedidelį indelį ir pašildome, bet neužverdame. Nukaičiame, sudedame išbrinkusią želatiną ir pamaišome, kol ištirps.
4. Citrinų sulčių ir želatinos masę išmaišome su trynių mase.
5. Kiaušinių baltymus plakame, kol susidaro standžios putos, ir pamažu įmaišome į trynių masę.
6 Kremą sudedame į keturias atšaldytas desertines taures ir padedame pastovėti šaltai 3 valandas.
7. Prieš tiekdami išplakame grietinėlę ir konditeriniu švirkštu arba maišeliu gražiai uždedame ant kremo. Apibarstome šokolado drožlėmis.

Pasidalink su draugais!

Receptų kategorijos

Naujas komentaras

(būtinas)

Įveskite žodžius patvirtinimui

Recepto komentarai

Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!