Citrininis pudingas su uogomis

Ingridientai:
225g mėlynių,
25g minkšto sviesto,
100g rudojo cukraus,
tarkuota citrinos žievelė ir sultys,
šaukštas miltų,
2 kiaušiniai,
150ml pieno.
Gaminimas
1. Uogas nuplauname, nusausiname ir lygių sluoksniu suberiame į 600ml talpos kepimo formą. Keletą paliekame papuošti.
2. Dideliame dubenyje išsukame sviestą su 50g cukraus. Įmaišome citrinos žievelę ir pamažu, sukdami įmaišome likusį cukrų, miltus, kiaušinių trynius ir pieną.
3. Kiaušinių baltymus plakame tol, kol susidaro sklandžios putos, ir palengva įmaišome į masę. Tešlą užpilame ant uogų. Įdedame kepimo formą į kitą didelę formą, pripiltą 2,5 cm vandens.
4. Kepame 180 laipsnių C karštumo orkaitėje 45 minutes.
5. Pudingą tiekiame karštą, apibarstytą cukrumi, arba šaltą, ant viršaus uždėję plaktos grietinėlės ir papuošę likusiomis uogomis.

Pastabos:
gaminimo laikas: 1val. 10min.
porcijoje apie 280kcal (4 porcijos)
Vietoj mėlynių galite naudoti gervuoges, juoduosius serbentus, avietes, abrikosus.

Pasidalink su draugais!

Receptų kategorijos

Naujas komentaras

(būtinas)

Įveskite žodžius patvirtinimui

Recepto komentarai

Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!