DESERTINĖS KRIAUŠĖS

Ingridientai:
2 prinokusios didelės kriaušės (apie 400 g)
2 stiklinės stiprios kavos
4 šaukštai cukraus
1,5 stiklinės grietinėlės
vanilės ankštis
2 šaukšteliai cukraus pudros
2 šaukšteliai tarkuoto šokolado
Gaminimas
Kavą sumaišyti su cukrumi ir užvirinti. Įdėti vanilės gabalėlį ir virti dar 5 minutes. Kriaušes nuplauti, nulupti, tačiau palikti kotelius. Kitoje pusėje nei kotelis atpjauti mažą griežinėlį kriaušės, kad galimėtų ją pastatyti, ir atsargiai išimti sėklas. Kriaušes pastatyti į puodą, užpilti kavos sirupu ir 10 minučių virti. Po to išimti ir padėti ant lekštelės kriaušes, o sirupą virti kol sutirštės. Išimti vanilęę. Kriaušes užpilti sirupu, atvėsinti ir nakččiai pastatyti įį šaldytuvąą.
Kriauššes patiekti su pasaldinta plakta grietinėle ir pabarstyti tarkuotu ššokoladu.

Pasidalink su draugais!

Receptų kategorijos

Naujas komentaras

(būtinas)

Recepto komentarai

Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!