DEŠRELIŲ APKEPAS

Ingridientai:
200 g salierų gumbų
200 g pastarnokų
200 g morkų
vandens
druskos
porų
200 g dešros
2-3 šaukštai alyvų aliejaus
Padažui:
šaukštas kvietinių miltų
300 ml pieno
žiupsnelis druskos
baltųjų pipirų
šaukštas peletrūnų
200 ml tarkuoto ementalio sūri
Gaminimas
Nulupkite šakniavaisius ir supjaustykite 0,5 cm dydžio gabalėliais. Kiekvieną daržovių rūšį virkite atskirai, bet tame pačiame vandenyje. Supjaustykite porą žiedeliais, o dešrą - kubeliais. Įkaitinkite keptuvėje aliejų ir pakepinkite porą bei šakniavaisius. Ištepkite 1,5 l talpos skardą aliejumi ir suberkite daržoves, sumaišytas su dešros gabalėliais. Paruoškite padažą: supilkite įį puodąą pienąą, suberkite miltus ir kaitinkite nuolat maišydami, kol gausite vientiąsą masęę. Virkiįįįte 5 min., ąąąpaskaninkite druska, pipirais ir peletrūūnu. Galčiausiai įmūaiššykite į padažžžžą tarkuoto sūrio. Supilkite padažąš į skardą, lygiai paskleiskite ant daržoviųų. Kepkite 15-20 minučiųų 250 laiųpsnių karštumo orkaitėėje.

Pasidalink su draugais!

Receptų kategorijos

Naujas komentaras

(būtinas)

Recepto komentarai

Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!