Didžkukuliai su aguonų įdaru


Patiekalo šalis: Lietuva
Sudėtingumas: 3
Ingridientai:

15 didelių žalių bulvių
5 didelės su lupenomis virtos bulvės
druskos

Įdaras:
2 stiklinės aguonų
1 kiaušinis
3 šaukštai medaus


Gaminimas:

Žalias bulves nuskusti, nuplauti, sutarkuoti, sudėjus į lininį maišelį ar per marlę išspausti.
Sultis atidėti 10-15 min., po to nupilti, o nuosėdas (krakmolą) suberti į bulves.
Nulupti virtas bulves.
Sumalti jas mėsmale, sumaišyti su žaliomis bulvėmis, įberti druskos ir kruopščiai užminkyti tešlą.
Iš tešlos formuoti gana didelius rutulius, įdaryti juos paruoštu įdaru, gerai užlipdyti, po to formuoti pailgus didžkukulius.
Porcijomis mesti į pasūdytą verdantį vandenį ir virti apie 30 min.
Išimti griebtuvu ir dėti į pašildytą pusdubenį.

Įdarui:
Aguonas užpilti verdančiu vandeniu, atidėti 2-3 min., po to nusunkti per sietelį, sumalti mėsmale, ištrinti su medumi ir kiaušiniu.

 


Tinka vartoti su: Didžkukulius su šiuo įdaru patiekti apipiltus lydytu sviestu ir pabarstytus cukrumi.

Pasidalink su draugais!

Receptų kategorijos

Naujas komentaras

(būtinas)

Recepto komentarai

Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!