Duona su rūkytu kumpiu

Ingridientai:
Nedidelis rūkytas kumpis (kiaulienos),
iš juodų ruginių miltų paruošta juodos duonos tešla,
kmynų, išrūgų.
Gaminimas
Iš kiaulienos kumpio išimame kaulą. Mėsą per naktį pamerkiame į išrūgas, actu parūgštintą vandenį arba obuolių sultis. Po to nusausiname ir pabarstome kmynais. Ant ližės dedame duonos tešlą, į vidurį - mėsą ir formuojame duonos kepalą. Kepame apie 2 vai. Išimame iš krosnies, duonelės plutą patepame aliejumi, kad būtų
minkštesnė ir gražesnė, uždengiame. Tai žemaičių kalėdinė duonelė. Prie tokios duonelės į stalą patiekiami krienai, paspalvinti burokėlių sultimis. Tokią duonelę kepdavo, kai ruošdavosi važiuoti įį atlaidus. Prie giros būdavo skanu, sotu ir patogu. O ir kamarose turėdavo tokios
duonelės užžklydėliui sveččiui pavaiššinti.

Pasidalink su draugais!

Receptų kategorijos

Naujas komentaras

(būtinas)

Įveskite žodžius patvirtinimui

Recepto komentarai

Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!