Duoninės spurgos


Sudėtingumas: 2
Ingridientai:
1.1 l tarkuotos duonos,
2.4 kiaušiniai,
3.2 obuoliai,
4.1 stiklinė miltų,
5.1 pakelis vanilinio cukraus,
6.2 šaukštai vanilinio cukraus,
7.4 šaukštai grietinės,
400 g riebalų, apelsinų žievelių.
Gaminimas:
Į smulkiai sutarkuotą duoną sudėti stambiai tarkuotus obuolius, iki standžių putų išplaktus baltymus, vanilinį cukrų, truputį smulkiai tarkuotos apelsinų žievelės. Viską suminkyti. Trynius išplakti su miltais. Iš duoninės masės formuoti apvalias, norimo dydžio spurgutes, jas apvolioti išplaktuose kiaušinio tryniuose ir virti įkaitintuose riebaluose. Kai spurgos dvigubai padidėja — kiaurasamčiu išgriebti ir šiek tiek ataušusias pabarstyti miltiniu cukrumi. Duoninės spurgos paduodamos prie baltos kavos. Vietoje obuolių galima įdėti smulkiai pjaustytų džiovintų obuolių, razinų, kmynų. Skanaus!

Pasidalink su draugais!

Receptų kategorijos

Naujas komentaras

(būtinas)

Recepto komentarai

Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!