Duonos apkepas su obuoliais

Ingridientai:
1,5 stiklinės senos sutrupintos juodos duonos,
50 g sviesto,
25 g cukraus,
3 obuoliai,
1/4 stiklinės vandens,
50 g cukraus,
cinamono,
citrinos žievelių.
Gaminimas
Duonos trupinukai pakepinami keptuvėje su sviestu ir cukrumi. Obuoliai nulupami ir, išėmus sėklalizdžius, supjaustomi nedideliais gabalėliais. Į verdantį su cukrumi ir cinamonu bei citrinos žievelėmis vandenį suberiami obuoliai ir pakaitinama, kol suminkštės. Forma arba ugniai atsparus indas ištepamas sviestu (į dugną įklojamas pergamentas, jei į stalą numatoma patiekti išverstą iš formos) ir pabarstoma džiūvėsėliais. Į formą dedama sluoksniais duona ir obuoliai. Viršutinė ir apatinė eilė turi būti džiūvėsėlių. Viršus uždengiamas storai sviestu išteptu pergamentu, ranka stipriai suspaudžiama ir 15—20 min kepama karštoje orkaitėje. Išimtas truputį atvėsęs gaminys išverčiamas į lėkštę. Atskirai prie jo tiekiama saldintos grietinėlės ar virinto pieno su prieskoniais.

Pasidalink su draugais!

Receptų kategorijos

Naujas komentaras

(būtinas)

Įveskite žodžius patvirtinimui

Recepto komentarai

Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!