Eklerai su vaisiais

Ingridientai:
Plikytai tešlai:

100 g sviesto,
5 kiaušiniai,
1 šaukštelis cukraus,
100 g miltų, druskos,
pabarstymui cukraus pudros.

Įdarui:

1 stiklinė grietinėlės,
5 kiaušinių tryniai,
1/2 stiklinės vaisių sulčių.
Gaminimas
Pusėje stiklinės virinto vandens ištirpinti sviestą, cukrų ir druską. Nuolat maišant berti miltus ir kaitinti, kol masė atšoks nuo indo sienelių. Nuėmus nuo ugnies, maišyti, kol atvės, vieną po kito sudėti kiaušinius. Šia mase užpildyti konditerinį maišelį ir išspausti norimo dydžio pusgaminius ant skardos, kuri patepama sviestu ir barstoma miltais. Kepti 20 min. 200 laipsnių temperatūroje. Atvėsus pabarstyti cukraus pudra.

Grietinėlės, trynių, cukraus su vanilinu mišinį kaitinti vandens vonioje, kol masė sutirštės. Ekleras įpjaunamas iš šono ir, atkėlus viršų, įdedama vanilinio kremo. Susmulkintus vaisius sumaišyti ir sudėti ant vanilino kremo. Vaisius galima pamirkyti drebučių skystyje (želatiną ištirpinus vaisių sultyse).

Pasidalink su draugais!

Receptų kategorijos

Naujas komentaras

(būtinas)

Recepto komentarai

Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!