FLIAKAI (SKRANDINUKĖ)

Ingridientai:
160g avies skrandžio
100g avienos kaulų sultiniui
1 morka
petražolių
1 svogūnas
50g lašinių
5g miltų
10g sūrio
5g džiūvėsėlių
mairūno, imbiero, pipirų
muskato riešuto, druskos

Gaminimas
Skrandis gerai išplaunamas keliuose vandenyse. Skrandis užplikomas verdančiu vandeniu ir greitai valoma vidinė, grublėta pusė, kol nusiims žalsvai rudos spalvos plėvė. Skrandis turi būti visiškai baltas.
Išverdamas sultinys iš avienos kaulų. Skrandis dedamas į sultinį ir verdamas 40-50 min. Morkos, svogūnai ir petražolės smulkiai supjaustomos ir išverdami nedideliame kiekyje vandens. Išvires skrandis iššmamas ir supjaustomas juostelėmis 3-4 cm ilgio ir išmaišoma su daržovėmis bei daržovių sultiniu. Lašinius smulkiai supjaustyti ir pakepinti, įį juos sudėti miltus ir kepinanęįįįįt gerai iššąąąąŠčmaiššūūyti. Šį padažžą supilame žį sriubą ir sudedame visus prieskonius, šššššišmaišome. Viskas supilama į karščiui atsparųų indą ir pabarstoma tarkuotu sūriu ir džiūvėėsėėliais. Dedama į karštą orkaitę ir 10-15 min. patroškinama.

Pasidalink su draugais!

Receptų kategorijos

Naujas komentaras

(būtinas)

Įveskite žodžius patvirtinimui

Recepto komentarai

Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!