Grybais įdaryti bulviniai kukuliai

Ingridientai:
7—8 bulvės,
1 kiaušinis,
2 šaukštai krakmolo arba miltų,
druskos,
riebalų kepimui.

Įdarui:
1 stiklinė šviežių virtų arba 50 g džiovintų virtų grybų,
20 g aliejaus ar sviesto,
1 svogūnas,
1 šaukštas pyrago džiūvėsėlių.
Gaminimas
Su lupenomis virtos bulvės nulupamos, sumalamos, įmušamas kiaušinis, suberiamas krakmolas ar miltai, pasūdoma, suminkoma, padaromi paplotėliai, uždedama įdaro, suformuojami pailgi kukuliai ir verdami taukuose, kol pagels.
įdarui svogūnas smulkiai supjaustomas, apkepinamas aliejuje ar svieste, sudedami susmulkinti grybai, pakepinama, suberiami pyrago džiūvėsėliai, dar truputį pakaitinama.
Šiuos kukulius dzūkai valgo su tirpytu sviestu. Tinka prie sultinių pietums.

Pasidalink su draugais!

Receptų kategorijos

Naujas komentaras

(būtinas)

Įveskite žodžius patvirtinimui

Recepto komentarai

Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!