Grybų sultinys

Ingridientai:
300 g džiovintų baravykų
100 g įvairių džiovintų grybų
2 morkos
petražolių
1 poras (baltoji dalis)
1/2 saliero
75 ml sauso chereso
1 šaukštas sviesto
pipirų
druskos
Gaminimas

Iš įvairių grybų išvirkite sultinį, prieš tai juos gerai nuplovę ir keletą val. pamirkykę litre šalto vandens. Virkite 30-45 min. ant mažos ugnies. Turi likti 800ml nuoviro. Nuplaukite džiovintus baravykus, užpilkite ant jų cheresą ir palikite pastovėti 2 val. Tada įpilkite 150g grybų nuoviro ir troškinkite ant mažos ugnies 30 min. Dvi morkas, didelę petražolę, gabalą saliero ir baltąją dalį poro supjaustykite plonomis juostelėmis. Puode ištirpdykite sviestą ir keletą min. patroškinkite jame supjaustytas daržoves. Kai beveik suminkštės, supilkite likusį grybų nuovirą ir virkite keletą min. Į patroškintas daržoves sudėkite baravykus ir supilkite jų nuovirą, pabarstykite druska ir pipirais. Sultinį virkite ant mažos ugnies dar 5 min. Petražoles nuskabykite ir lapelius smulkiai supjaustykite. Karštą sultinį išpilstykite į gilias lėkšteles ir papuoškite petražolių lapeliais. Skanaus!

Pasidalink su draugais!

Receptų kategorijos

Naujas komentaras

(būtinas)

Įveskite žodžius patvirtinimui

Recepto komentarai

Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!