Įdaryta žąsis (Ramintos)

Ingridientai:
1 žąsis ( 4- 5 kg),
250 g baltos duonos,
2 šauktai aliejaus,
2 svogūnai, 3 obuoliai,
200 g kapotų anakardžių riešutų,
2 šaukštai citrinos sulčių,
2 šaukšteliai pelyno,
2 žiupsneliai gvazdikėlių miltelių,
3 kiaušiniai,
4 ryšulėliai svogūnų laiškų,
druska,pipirai, daržovių,
tarkuota citrinos žievelė.
Gaminimas
Supjaustykite kubeliais duoną ir paskrudinkite aliejuje. Palikite atvėsti, o kol atvės nuplaukite ir supjaustykite kubeliais svogūnus ir obuolius.
Sumaišykite su riešutais, pelynu, gvazdikėliais, svogūnų laiškais, kiaušiniais, citrinos žievele ir sultimis, įberkite druskos ir pipirų.

Nuplaukite antį iš vidaus ir išorės ir nusausinkite, tada į pilva kiškite įdarą ir pilvą uždarykite smeigtukais.

Įkaitinkite orkaitę iki 175 laipsnių. Žąsį dar kartą nusausinkite su virtuviniu popieriumi ir pradurkite odelę, kad galėtų nuvarvėti riebalai.

Į puodą, kuriame galėsite kaitinti įpilkite (2 cm nuo dugno) šalto vandens ir įpilkite stambiai supjaustytas daržoves. Paguldykite žąsį krūtine žemyn. Kepkite iki 175 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 90 minučių, tada apverskite. Temperatūrą padidinkite iki 200 laipsnių ir dar kepkite 90 minučių. Išimkite žąsį iš orkaitės ir pjaustykite.

Patarimas: Skaniausia su gūžiniais kopūstais ir keptomis bulvėmis.

Pasidalink su draugais!

Receptų kategorijos

Naujas komentaras

(būtinas)

Recepto komentarai

Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!