Įdarytas kalakutas

Ingridientai:
Vidutinio dydžio kalakutas,
400-500 g jaučių kepenų,
5-6 riekelės baltos duonos,
0,5 stiklinės pieno,
100 g sviesto,
5 kiaušiniai,
druskos,
pipirų.
Gaminimas
Kalakutą gerai nuplauti, išdžiovinti ir įtrinti druska. Kepenis nuplauti, supjaustyti gabaliukais ir truputį apkepinti svieste su druska, pipirais bei sutrintu lauro lapeliu. Apkepintas kepenis sumalti mėsamale, sumaišyti su piene išmirkyta duona ir vėl sumalti.

Į gautą masę pridėti šaukštą ištirpinto sviesto, kiaušinius, druskos pagal skonį ir viską gerai išmaišyti. Šia mase įdaryti kalakutą, užsiūti jo angą, įdėti į sviestu išteptą skardą, įpilti į ją 2-3 šaukštus vandens arba sultinio ir kepti karštoje orkaitėje. Kai kalakutas šiek tiek apskrus, sumažinti ugnį ir kepti toliau, retkarčiais apipilant skardoje atsiradusiomis sultimis.

Po 1,5-2 val. kalakutas bus iškepęs. Įdėti jį į lėkštę, išimti siūlus, apdėti faršu ir bet kokiomis daržovėmis.

Pasidalink su draugais!

Receptų kategorijos

Naujas komentaras

(būtinas)

Recepto komentarai

Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!