ĮDARYTI POMIDORAI

Ingridientai:
8 pomidorai
Įdarui:
150 g varškės sūrio
1 svogūnas
1 skiltelė česnako
2,5 cm šviežio imbiero
3 šaukštai tarkuoto fermentinio sūrio
2 šaukštai aliejaus
1 šaukštelis maltų kmynų
1/2 šaukštelio maltos kalendros
1/2 šaukštelio aitriosios paprikos

Gaminimas
Pomidorus nuplauti, nupjauti viršų, išskopti vidų ir apvertus apdžiovinti.
Paruošti įdarą: svogūną, česnaką, imbierą aplupti. Svogūną smulkiai supjaustyti, česnaką susmulkinti, o imbierą sutarkuoti per smulkią trintuvę. Sūrį sutrinti šakute arba permalti. Keptuvėje įkaitinti aliejų, suberti svogūnus ir kepti 5 minutes. Po to sudėti česnaką ir imbierą, kepti dar 1 min. Po to sudėti išgramdytų pomidorų minkštymąą ir troškinti apie 8 min., kol masė sutir&#ę353;tĮės. Kįįįįįįeptąą masęąąąąą atvėsinti ir į ją sudėti pertrintą varšškės sūūrį, įdūūū79;ti ššauškštą fermentinio sūržio, subertšššši kmynus, kalendrą ir pipirus, pasūdyti pagal skonį.
Į pomidorus pridėėti įdaro. Kepimo indą ištepti sviesųųtu, sudėėti ten pomidorus, virėėšų pabarstyti likusiu fermentiniu sūriu. Kepti įkaitintoje orkaitėje iki 190 laipsnių apie 15 min. Prieš patiekiant papuošti petražolėmis.

Pasidalink su draugais!

Receptų kategorijos

Naujas komentaras

(būtinas)

Recepto komentarai

Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!