Jautiena su grybais ir vynu

Ingridientai:
4 gabalėliai jautienos filė (po 225 g),
300 ml sauso raudonojo vyno,
300 ml portveino,
150 g nuvalytų ir supjaustytų grybų,
4 svogūnai,
300 ml sultinio,
75 g sviesto,
225 g špinatų,
2 skiltelės česnako,
2 šaukštai aliejaus,
šaukštas susmulkintų petražolių,
maltų pipirų,
druskos
Gaminimas
Į puodą supilame vyną ir portveiną, sudedame nuluptus, žiedais supjaustytus svogūnus ir užverdame. Verdame, kol trečdalis skysčio išgaruoja. Tada supilame sultinį ir verdame, nustatę didelę kaitrą, kol skysčio sumažėja perpus.

Mėsą pasūdome, pagardiname pipirais ir iš abiejų pusių apkepiname įkaitintame aliejuje. Baigiame kepti 180 laipsnių karštumo orkaitėje. Jei norime, kad kepsnys būtų su krauju, kepame 2 minutes, jei vidutiniškai iškepęs-4 minutes, jei apskrudęs-6. Kol mėsa kepa, grybus pakepiname su 50 g sviesto. Sudedame grūstus česnakus, petražoles.

Kitoje keptuvėje trumpai patroškiname supjaustytus špinatus su likusiu sviestu. Mėsą įdedame į lėkštes. Greta dedame grybų, špinatų. Užpilame padažo.

Pasidalink su draugais!

Receptų kategorijos

Naujas komentaras

(būtinas)

Įveskite žodžius patvirtinimui

Recepto komentarai

Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!