Jautiena su kaparėlių padažu

Ingridientai:
4 gabaliukų jautienos su spranduku po 150g,
druskos,
maltų pipirų,
aliejaus,
2 šaukštų miltų,
maltos paprikos,
stiklinė tirpaus jautienos sultinio,
150g grietinės,
1 svogūno,
1 poras,
1 morka,
1 šk. sviesto,
1 šk. kaparėlių,
1-2 šk. citrinos sulčių.
Gaminimas
Mėsos gabaliukus nuplauti, nusausinti popierine servetėle, aštriu peiliu keliose vietose įpjauti kraštus, kad kepant neužsiriestų į viršų. Mėsą pasūdyti, pabarstyti pipirais, pavolioti miltuose, nupurtyti miltų perteklių ir dėti į įkaitintą keptuvę su aliejumi. Aukštoje temperatūroje pakepinkite mėsą iš abiejų pusių po
3 minutes. Kepamą mėsą pabarstyti malta paprika. Išėmus mėsąą iš keptuvės padėkite ššiltai, kad neatvėstų. Morką ir salierą supjaustykite plonais šiaudeliais. Porą ir svogūną supjaustykite griežinėliais. Į keptuvą įdėkite sviesto ir pakepinkite svogūnus su porais, sudėkite supjaustytą morką ir salierą. Pakepintus jautienos gabalėlius įdėkite į apkepintas daržoves, supilkite sultinį, sudėkita grietinę ir troškinkite 40 min. ne labai aukštoje temperatūroje. Baigiant troškintis, nupilkite skystį, suberti kaparėlius, citrinos sultis ir skystį užvirinkite dar vieną kartą. Padažu apliekite mėsą su troškintomis daržovėmis. (Diana)

Pasidalink su draugais!

Receptų kategorijos

Naujas komentaras

(būtinas)

Įveskite žodžius patvirtinimui

Recepto komentarai

Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!