Jautiena, troškinta su kilkėmis ir citrina


Sudėtingumas: 3
Ingridientai:

1.500 g jautienos minkštimo,
2.50 g lašiniukų,
3.30 g riebalų arba aliejaus,
4.5 kilkės, tarkuotos citrinos žievelės,
5.1/2 citrinos,
6.2 šaukštai supjaustytų petražolių lapelių,
7. 4 šaukštai acto, 8.1/2 stiklinės sauso vyno,
9.1/2 šaukšto miltų.


Gaminimas:

Iš mėsos išpjaustyti sausgysles ir ją prismaigstyti lašiniukų, supjaustytų plonais pailgais gabalėliais. Kilkės susmulkinti ir sumaišyti su tarkuota citrinos žievele, supjaustytais petražolių lapeliais ir actu. Mišiniu įtrinti mėsą, įdėti ją į sandariai uždaromą indą arba į plastikinį maišelį (be skylių) ir laikyti l—2 dienas šaltai. Paskui nuo mėsos nuvalyti prieskonius, apdžiovinti ją ir apkepinti troškintuve įkaitintuose riebaluose, Tada įpilti Va stiklinės karšto vandens, 1/4 stiklinės vyno ir uždengus dangčiu troškinti ant mažos ugnies. Baigiant troškinti, įdėti pagal skonį mėsos marinavimui naudoto prieskonių mišinio, supilti vyną.
Ištroškintą mėsą supjaustyti skersai raumenų griežinėliais ir sudėti į pašildytą dubenį kartu su keptomis bulvėmis ir virtomis morkomis arba kitomis daržovėmis. Į skystį, kuriame buvo troškinama mėsa, supilti šaltame vandenyje išplaktus miltus, pakaitinti, pagardinti, perkošti ir pagamintą padažą patiekti padažinėje


Pasidalink su draugais!

Receptų kategorijos

Naujas komentaras

(būtinas)

Įveskite žodžius patvirtinimui

Recepto komentarai

Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!