Jautienos kepsnys su svogūnais

Ingridientai:
200 g morkų,
0,25 l. sultinio,
1 v.š. sviesto ar margarino,
1 v.š. miltų, 100 ml pieno,
1 jautienos muštinis,
1 svogūnas, 1 a.š. aliejaus,
2-3 petražolių šakelės,
100 g šaldytų žaliųjų žirnelių,
tarkuotas muskato riešutas.
Gaminimas
Morkas nuskusti ir supjaustyti plonais griežinėliais. Sultinį užvirti, sudėti morkas ir pavirti 3 min. Morkas išimti.

Paruošti baltą padažą: puodelyje ištirpinti sviestą, suberti miltus ir maišant pilti sultinį, o paskui – pieną. Maišant apie 10 min. pavirti ant lėtos ugnies.

Mėsą nuplauti ir nusausinti. Nulupti svogūną ir supjaustyti griežinėliais. Keptuvėje kaitinti aliejų. Iš abiejų pusių apkepinti mėsą, likus kelioms minutėms iki kepimo pabaigos dėti svogūnus ir kepti, kol
mėsa ir svogūnai iškeps. Nuskinti nuo šakeli petražolių lapelius ir supjaustyti. Verdant padažą sudėti morkas ir šaldytus žirnelius. Užvirti. Pagardinti druska, pipirais ir muskato riešutu. Sudėti petražoles. Dėti į lėkštę iškeptą mėsą, ant jos – svogūnus, o šalia – baltą padažą su daržovėmis. Patiekite su balta duona arba virtomis bulvėmis.

Pasidalink su draugais!

Receptų kategorijos

Naujas komentaras

(būtinas)

Recepto komentarai

Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!