Juodos duonos alus


Sudėtingumas: 2
Ingridientai:
1 kepalas juodos duonos,
50 g mielių,
10 g apynių spurgų,
10 l vandens.
Gaminimas:

Duonа supjaustome riekėmis, išdžioviname ir paskrudiname. Jeigu norime, kad alus būtų tamsesnis, duoną skrudiname labiau. Vandenį užviriname su apyniais ir atvėsiname iki 37 laipsnių temperatūros. Tuomet išimame apynius, įdedame mieles, sumaišytas su 2 - 3 šaukštais cukraus, ir įberiame apie 0,5 kg cukraus. Parą alų laikome šiltai, tada suberiame likusį cukrų, dar parą palaikome šiltai, o po to 2 - 3 paras šaltai. Skanaus!

Pasidalink su draugais!

Receptų kategorijos

Naujas komentaras

(būtinas)

Įveskite žodžius patvirtinimui

Recepto komentarai

rozelmundas 2010-05-18 04:50:01
O tai kur duona dedam? Ar cia uzkandai???