JUODŲJŲ SERBENTŲ LIKERIS

Ingridientai:
500 g juodųjų serbentų,
250 g cukraus,
sauja sveiku juodųjų serbentų lapų,
1 l degtinės.
Gaminimas
Serbentus nuplauti ir nusausinti. Sudėti į stiklinį indą, užberti cukrumi ir 5 val. palaikyti retkarčiais pamaišant. Kai cukrus ištirps supilti turinį į keramikinį indą išklotą švariais serbentų lapais. Viską užpilti degtine, taip, kad vaisiai būtų apsemti. Indą uždengti ir pastatyti šaltoje vietoje dvi paras pastovėti.
Tada supilti likusią degtinę, palaikyti 30 dienų. Po to perkošti ir uždaryti buteliuose.
Likusias uogas galima panaudoti desertams.

Pasidalink su draugais!

Receptų kategorijos

Naujas komentaras

(būtinas)

Recepto komentarai

Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!