Kaimiški džiūvėsėliai

Ingridientai:
1kg miltų,
l/2 stiklinės pieno,
30g mielių,
4 tryniai,
100g cukraus,
100g sviesto arba taukų,
6g druskos.

Paviršiui apibarstyti:
100g cukraus,
2 šaukšteliai cinamono.
Gaminimas
Tešla gaminama kaip pagerintam mieliniam pyragui, tik nededama riebalų. Iš pakilusios tešlos iškočiojamas 2 cm storio paplotis ir stikline išspaudžiami skrituliukai. Pastarieji po 2 sudedami vienas ant kito, prieš tai storai patepus minkštais riebalais. Kai pakyla, kepama 25—30 min. Ištraukus iš krosnies, bandelės perskiriamos, kiekviena puselė apibarstoma cukrumi, sumaišytu su cinamonu ar juodgrūdžiais, ir skardose išdžiovinama nekarštoje krosnyje.

Kai kurios šeimininkės iš pakilusios tešlos daro apskritas bandeles (tuo atveju minkydamos sudeda riebalus), iškepusias aštriu peiliu perpjauna, minkštąją pusę pamirko piene ar grietinėje, apibarsto cukrumi su cinamonu ir išdžiovina.

Daro ir taip: užminkytą tešlą suvolioja voleliais, juos suvynioja į sviestu išteptą pergamentą, palikdamos tuščius vamzdelio galus tešlai pakilti, ir iškepa. Kai prav4sta, voleliai pjaustomi 7—8 mm storio riekelėmis, apibarstomi cukrumi ir cinamonu ir išdžiovinami. Valgoma prie arbatos, ilgesnėse kelionėse, juos mėgsta vaikai.

Pasidalink su draugais!

Receptų kategorijos

Naujas komentaras

(būtinas)

Įveskite žodžius patvirtinimui

Recepto komentarai

Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!