Kalakutienos ir makaronų ragú su šalavijais

Ingridientai:
4 porcijoms:

2 valg. š. alyvuogių aliejaus;
1 susmulkintas svogūnas;
1 nedidelis susmulkintas raudonasis čili pipiras;
1 supjaustyta kubeliais žalioji ankštinė paprika;
455 g maltos kalakutienos;
200 g konservuotų pomidorų;
1 valg. š. pomidorų padažo;
Druska ir juodieji pipirai;
55 g susmulkintų juodųjų alyvuogių;
1 valg. š. susmulkinto šviežio (arba 2 arb. š. sudžiovinto) šalavijo;
455 g vamzdelio formos makaronų (pvz. Rigatoni).
Gaminimas
Didelėje keptuvėje įkaitinkite aliejų ir apie 5 min. ant lėtos ugnies pakepinkite svogūną, čili ir ankštinius pipirus, kol šiek tiek suminkštės, bet ne paruduos. Sudėkite maltą kalakutieną ir pamaigydami medine mentele kepkite ant aukščiausios ugnies, kad lengvai paruduotų. Tuomet sudėkite pomidorus, pomidorų padažą, prieskonius, uždenkite ir troškinkite 20 min. Po to sudėkite alyvuoges ir pusę šalavijų, patroškinkite dar 2-3 min.

Tuo tarpu išvirkite ir nusausinkite makaronus, sudėkite į keptuvę šalia kitų ingredientų, išmaišykite. Patiekdami apibarstykite likusiais šalavijais.

Pasidalink su draugais!

Receptų kategorijos

Naujas komentaras

(būtinas)

Recepto komentarai

Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!