Kalėdiniai riešutėliai

Ingridientai:
1 valg. š. kepimo miltelių;
500 g miltų;
500 g cukraus;
2 kiaušiniai;
100 g sviesto;
Žiupsnelis maltų gvazdikėlių;
Žiupsnelis malto cinamono;
Žiupsnelis maltų anyžių;
Žiupsnelis malto kardamono;
Žiupsnelis malto muskato riešuto;
50 g citrinų žievelių cukatų;
50 g apelsinų žievelių cukatų.
Gaminimas
Miltus, sumaišytus su kepimo milteliais, persijoti ant stalo arba lentos. Kauburėlio viduryje padaryti įdubimą. Į jį berti cukrų, prieskoniu, įmušti kiaušinius, ant kauburėlio kraštų išdėlioti gabalėliais supjaustytą sviestą ir užminkyti vientisą tešlą. Galiausiai įminkyti vaisių žievelių cukatas. Iš tešlos iškočioti 1 cm storio lakštą ir išspausti riešuto formos sausainius (2,5 cm skersmens). Juos dėti ant kepimo popieriumi išklotos skardos ir palaikyti per naktį, kad apdžiūtų. Paskui dėti į iki 150-170°C temperatūros įkaitintą orkaitę ir kepti 15 min.

Pasidalink su draugais!

Receptų kategorijos

Naujas komentaras

(būtinas)

Recepto komentarai

Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!