Kalėdinis tortas su likeriu

Ingridientai:
200 g džiovintų kriaušių,
450 g razinų,
140 g džiovintų spanguolių,
50 g citrusinių vaisių cukatų,
200 ml apelsinų likerio,
100 g išgliaudytų lazdynų riešutų,
200 g sviesto,
175 g rudojo cukraus,
4 kiaušiniai,
250 g miltų,
50 g imbiero šaknies.
Gaminimas
Džiovintas kriaušes ir cukatas supjaustome nedideliais gabalėliais, imbierą - smulkiai. Kiaušinius išplakame. Į dubenį sudedame džiovintus produktus, razinas ir cukatas. Supilame likerį ir sumaišome. Pridengiame plėvele ir paliekame 18-24 valandas pastovėti. Per šį laiką vieną du kartus pamaišome. Apskritą 20 cm skersmens, 7,5 cm gylio kepimo formą patepame sviestu. Pergamentinį popierių įklojame taip, kad jo kraštai 2,5-5 cm kyšotų virš kepimo formos kraštų.

Lazdynų riešutus šiek tiek paskrudiname, suberiame į virtuvinį kombainą ir kiek pasmulkiname. Pusę riešutų sudedame į dubenį, o likusius visiškai susmulkiname. Juos suberiame į kitą dubenį ir sumaišome su 300 g džiovintų produktų mišinio. Tada sudedame į virtuvinį kombainą ir smulkiname tol, kol išeina tiršta pasta. Sviestą ir cukrų gerai išsukame. Pamažu įmaišome kiaušinius, suberiame miltus. Sudedame dubenyje likusius lazdynų riešutus, tirštą pastą, likusius džiovintus produktus, imbierą ir gerai sumaišome.

Tešlą dedame į paruoštą formą. Paviršių išlyginame. Kepame 130 laipsnių C karštumo orkaitėje apie 2 valandas. Paliekame atvėsti formoje.

Pasidalink su draugais!

Receptų kategorijos

Naujas komentaras

(būtinas)

Įveskite žodžius patvirtinimui

Recepto komentarai

Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!