Karpis


Sudėtingumas: 2
Ingridientai:
1.1 didelis šviežias karpis,
2.2 morkos,
3.3 šaukštai smulkintų petražolių,
4.1 citrina,
5.1 svogūno galva,
krapai, lauro lapeliai, pipirai, druska,
didelė stiklinė baltojo vyno
Gaminimas:
Karpį ištrinkite prieskoniais, druska ir palikite porаi valandų. Kepimo formą išklokite folija, folijos kraštai turi būti ilgesni, kad vėliau būtų galima užlenkti. Gausiai dėkite morkų, petražolių, krapų ir pjaustyto svogūno. Paguldę karpį į pilvelį pridėkite pjaustyto svogūno ir apšlakstykite vynu. Jei karpį kepate su galva, nepamirškite išimti žiaunų, nes nuo jų žuvis apkarsta. Paruoštą karpį apšlakstykite aliejumi ir užlenkite folijos kraštus padarydami voką – tarp žuvies ir folijos turi likti tarpas. Dėkite žuvį į orkaitę ir kepkite 200 laipsnių temperatūroje valandą arba pusantros. Skanaus!

Pasidalink su draugais!

Receptų kategorijos

Naujas komentaras

(būtinas)

Recepto komentarai

Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!