Katalonietiški įdaryti upėtakiai

Ingridientai:
6 upėtakiai,
citrina,
druskos,
125 g tarkuotų džiūvėsių,
6 lapai sviestinio popieriaus.

Įdarui:
60 g svogūnų,
10 g petražolių,
60 g juodųjų slyvų,
50 g išgliaudytų migdolų,
raudonas ankštinis pipiras,
aliejaus,
acto,
druskos,
baltųjų pipirų.
Gaminimas
Upėtakius išvalykite, nuplaukite, perpjaukite pilvą, išimkite kaulus, įtrinkite rupia druska ir citrinos sultimis. Paruoškite įdarą: svogūnus, alyvas, migdolus, grybus nuplaukite, gerai susmulkinkite, viską sumaišykite dubenyje. Įberkite druskos, trintų baltųjų pipirų, truputį aliejaus ir acto (kaip salotoms). Įdaras neturi būti skystas.

Į kiekvieną upėtakį įdėkite valgomąjį šaukštą įdaro. Įpjovos kraštus susiūkite siūlu arba apvyniokite žuvis virvele. Upėtakius pavoliokite džiūvėsiuose, kiekvieną atskirai suvyniokite į gerai sviestu išteptą popieriaus lapą. Kepkite ant grilio ant nestiprios ugnies. Žuvis tiekite lėkštėje ant popieriaus, kuriame kepė.

Pasidalink su draugais!

Receptų kategorijos

Naujas komentaras

(būtinas)

Recepto komentarai

Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!