Kepta plekšnė su baklazanais

Ingridientai:
600 g plekšnių filė,
600 g baklažanų,
450 g įvairių spalvų paprikų,
100 g svogūnų,
30 g alyvų aliejaus baklažanams apšlakstyti, druskos, pipirų.
240 g jautienos sultinio,
80 g alyvų aliejaus į baklažanų tyrę,
30 g aliejaus kepimui,
truputis miltų.
Gaminimas
Baklažaną perpjauname išilgai per pusę, peiliu įpjauname jo minkštimą, pabarstome druska, pipirais, pašlakstome aliejumi ir kepame 180° C orkaitėje 25-30 min. Tuomet išgramdome iškepusio baklažano minkštimą ir jį sumaigome šakute. Paprikas išvalome, išimame sėklas, pabarstome druska bei pipirais ir 15 min. kepame 170° C temperatūros orkaitėje. Iškepusių paprikų odelę nulupame ir pusęę paprikų supjaustome stambiais kubeliais (garnyrui), o kitąą pusęę - smulkiais kubeliais (įį baklažžanųęęęęęę tyrę). Svogūūnus susmĮĮįįįįįulkiname ir pakepame. Į baklažžanųų tūūūyrę sudedame smužžžžžlkius paprikųų kubelius, dalį svššššššogūųnų, įpilame aliejaus, įberiame druskos, pipųirų, peųųųųųųųųtražolių. Plekšnę supjaustome trikampiais, pavoliojame miltuose ir iškepame. Kartu su kepama plekšnėe pakepame stambius paprikų kubelius ir likusius svogūnus. Padažui sultinį sumaišome su alyvų aliejumi. Į lėkštę dedame baklažanų tyrę, ant jos plekšnę, aplink įpilame padažo ir pabarstome paprikų kubelių, svogūnų ir petražolių.

Pasidalink su draugais!

Receptų kategorijos

Naujas komentaras

(būtinas)

Recepto komentarai

Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!