Kepta veršiena su kiaušinių padažu

Ingridientai:
1 kg veršienos,
1 stiklinė pieno (veršienai mirkyti),
prieskonių,
druskos,
1 stiklinė sultinio ar karšto vandens,
truputis riebalų kepimui.

Kiaušinių padažui:
1 stiklinė pieno,
2 šaukštai miltų,
40 g sviesto,
2 tryniai (ar kiaušiniai),
druskos.
Gaminimas
Veršiena 2-3 val. pamirkoma piene, nusausinama, įtrinama druska, sumaišyta su prieskoniais, ir kepama orkaitėje įdėjus truputį riebalų, palaistant sultimis. Prieš baigiant kepti kelis kartus užpilama paruoštu kiaušinių padažu ir apkepinama, kol parusvės.

Padažui miltai pakepinami svieste, kol parusvės, atskiedžiami pienu, maišant mediniu šaukštu, užvirinama, atšaldoma, tada sudedami išplakti su druska tryniai (ar kiaušiniai) ir gerai išmaišoma.
Iškepusi veršiena patiekiama supjaustyta griežinėliais, puošta citrinos skiltelėmis ir žalumynais. Atskirai duodama bruknių košė, turimos tuo metu žalių daržovių salotos.

Pastabos:
Patiekalas tinka vaišių stalui (pietums).

Pasidalink su draugais!

Receptų kategorijos

Naujas komentaras

(būtinas)

Įveskite žodžius patvirtinimui

Recepto komentarai

Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!