KEPTAS KARPIS

Ingridientai:
6 porcijoms

1 išdarinėtas 1,5 kg karpis
pusės citrinos sultys
druskos
baltųjų pipirų
3 šaukštai miltų pavoliojimui
2 kiaušiniai
4 šaukštai džūvėsių trupinių
lydyto sviesto kepimui

Gaminimas
Karpį nuplauti po tekančiu vandeniu, nusausinti ir skersai supjaustyti porcijomis, pašlakstyti citrinų sultimis, pabarstyti druska ir pipirais, tuomet palikti pastovėti. Tuomet nusausinti ir išvolioti - iš pradžių miltuose, po to plaktame kiaušinyje, o galiausiai - džiūvėsių trupiniuose. Lydytą sviestą ištirpinti keptuvėje ant vidutinės ugnies (bet kad jis per daug neįkaistų) ir jame vartant iškepti karpio gabalėlius.

Pasidalink su draugais!

Receptų kategorijos

Naujas komentaras

(būtinas)

Įveskite žodžius patvirtinimui

Recepto komentarai

Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!