Kepti filė griežinėliai


Sudėtingumas: 2
Ingridientai:

400 g jautienos filė, 100 g rūkytos šoninės, 10—15 nedidelių svogūnų, 4—5 baltos duonos riekės, sviesto, druskos, pipirų.

Gaminimas:

Nuo mėsos nugramdyti plėves ir supjaustyti ją į 4—6 storus griežinėlius. Kiekvieną -griežinėlį apvynioti plonu rūkytos šoninės gabalėliu, prismeigti jį degtuku, uždėti šiek tiek sviesto ir kepti ant iešmo arba elektriniame kaitintuve. Po 5—6 minučių mėsos vidus būna dar šiek tiek rausvas, o po 7—8 minučių mėsa gerai iškepa. Su mėsa kepami ir svogūnai (nepjaustyti). Paduodant į stalą, supjaustyti baltą duoną 1/2 cm storio riekėmis ir iš abiejų pusių apkepinti ją svieste. Duonos riekės ir mėsos griežinėliai turi būti vienodo dydžio. Mėsos griežinėlius apibarstyti druska, pipirais ir sudėlioti ant apkepintų duonos riekių.
Patiekti su keptais svogūnais, žaliaisiais žirneliais, grybais, pikantišku padažu.

Pasidalink su draugais!

Receptų kategorijos

Naujas komentaras

(būtinas)

Recepto komentarai

Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!