Kiauliena su žemės riešutais (kinietiškai)

Ingridientai:
4porcijos
0,5 kg liesos kiaulienos,
3 kiaušinių baltymai,
3 šaukštai kukūrūzų krakmolo,
1 šaukštelis druskos,
5 šaukštai kukūrūzų arba riešutų aliejaus,
2 česnako skiltelės,
2 cm imbiero šaknies,
5 svogūno laiškai,
150 ml sultinio,
2 šaukštai vyno(jei rasite geriau būtų ryžių vyno arba sauso chereso),
2 šaukštai sojų padažo,
2 šaukšteliai vyno acto,
1 šaukštelis sėmenų aliejaus,
2 šaukšteliai cukraus,
1 šaukštas kukūrūzų krakmolo,
1 00gr nuvalytų žemės riešutų.
Gaminimas
Mėsą supjaustyti 2cm dydžio kubeliais. Išplakti baltymus su krakmolu ir druska ir sudėti mėsą, palikti kad įsigertų. Keptuvėje įkaitinti aliejų ir sudėti mėsą, pakepinti kol paruduos. Sukapoti česnaką, imbierą ir svogūnus. Atskirai pakepinti ir sudėti mėsą, dar pakepti 1min., supilti sultinį, sojų padažą, actą, vyną, cukrų ir patroškinti 3min. Įdėti 1šaukštą kukūruzų krakmolo ir išmaišyti. Sudėti sausai pakepintus žemės riešutus ir palaukti kol užvirs. Įpilti sėmenų aliejaus.
Patiekti karštą su ryžiais. Kas mėgsta aštriau, gali užsipilti tabasco padažo.

Pasidalink su draugais!

Receptų kategorijos

Naujas komentaras

(būtinas)

Recepto komentarai

Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!