Kokosų ir ananasų pyragas

Ingridientai:
Tešlai:

300 g miltų;
1 pak. kepimo miltelių;
150 g varškės;
6 valg. š. pieno;
6 valg. š. aliejaus;
75 g cukraus;
1 pak. vanilinio cukraus;
Žiupsnelis druskos;
Miltų kočiojimui;
Riebalų skardai patepti.

Įdarui:

3 dideli indeliai konservuotų ananasų;
4 kiaušiniai;
250 ml pieno;
125 g cukraus;
200 g kokoso drožlių;
2 valg. š. vanilinio pudingo miltelių.
Gaminimas
Miltus sumaišyti su kepimo milteliais ir persijoti į dubenėlį. Sudėti varškę, supilti pieną, aliejų, suberti cukrų,vanilinį cukrų, druską ir viską gerai išminkyti iki vientisos masės. Iškočioti ant miltais pabarstytos lentos ir įkloti į riebalais išteptą skardą.

Įdarui skirtus ananasų griežinėlius padėti, kad nuo jų nuvarvėtų skystis. 2 kiaušinių baltymus atskirti nuo trynių. Sumaišyti trynius, likusius kiaušinius, pieną, 75 g cukraus, 100 g kokoso drožlių ir pudingo miltelius. Viską paskirstyti ant tešlos, išdėlioti ananasų griežinėlius ir kepti iš anksto įkaitintoje iki 200°C temperatūros orkaitėje apie 35-40 min.

Likusius baltymus išplakti iki standžių putų, po truputį suberti likusį cukrų bei kokoso drožles. Baltymų masę sudėti į konditerinį švirkštą ir į ananasų griežinėlių vidurį išspausti rožytes. Dar 10 min. pakepti. Pyragą ataušinti ir pabarstyti skrudintomis kokoso drožlėmis.

Pasidalink su draugais!

Receptų kategorijos

Naujas komentaras

(būtinas)

Įveskite žodžius patvirtinimui

Recepto komentarai

Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!